top of page

Jonas Rannila

Jonas Rannila on tämän hetken yksi kysytyimmistä kapellimestareista Suomessa. Rannila toimii Opera BOXin musiikillisena johtajana ja Helsingin filharmonisen kuoron sekä Suomalaisen oratoriokuoron taiteellisena johtajana. Hänen repertuaarinsa musiikkiteatterin ja kuoro-orkesteriteosten kapellimestarina on maamme laajimpia. Rannila debytoi kapellimestarina Suomen Kansallisoopperassa kaudella 2022-23 ja on vieraillut viime vuosina mm. Tampere filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion, Joensuun, Mikkelin ja Kemin kaupunginorkesterien sekä Tapiola-, Pori- ja Kymi sinfoniettan, Kamariorkesteri Avantin, Vantaan vihdeorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin kapellimestarina.

Rannilan johtamia näyttämöteoksia viime vuosina ovat olleet mm. Puccinin “Tosca” ja 
”Turandot”, Kurt Weillin ”Seitsemän kuolemansyntiä” ja ”Mahagonny”, Leonard Bernsteinin ”West side story” ja ”Candide”, Franz Lehárin ”Giuditta” ja ”Tsarevits”, Tuomas Kantelisen “Joulu on bling!” ja ”Mannerheim”, Mozartin “Taikahuilu” ja ”Don Giovanni” sekä Verdin Don Carlos, Mascagnin ”Cavalleria rusticana” ja Leoncavallon ”Pajazzo”. Tämän kevään ohjelmistoon kuuluvat myös suuret kuoroteokset Bachin “Matteuspassio”, Haydnin ”Luominen”, Händelin “Messias” sekä Brahmsin “Ein deutsches Requiem”.
Rannila valittiin myös Klaus Mäkelän ja Sakari Oramon mestarikursseille Tukholman Kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ja Oslon filharmonisen orkesterin kanssa. Kaudella 2024-25 Rannila toimii kapellimestarina Tampereen teatterin, Tampere filharmonian ja Tampere-talon suurtuotannossa: ”Taru sormusten herrasta” ja palaa usean orkesterin kapellimestariksi. Rannila johtaa ensi kaudella sinfoniakonserttien lisäksi yli 70 näyttämöteosesitystä Suomessa, Puolassa ja Italiassa.

Jonas Rannila valmistui joulukuussa 2017 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan kuoronjohto. Hän on opiskellut orkesterin- ja kuoronjohtoa myös Leipzigissa sekä tutkinut italialaista oopperaa  Rooman Villa Lantessa. Rannilan kapellimestariopettajina ovat toimineet mm. professorit Roland Börger, Leif Segerstam, Florian Ludwig ja Barbara Rucha. Kuoronjohtoa Rannila on opiskellut muun muassa Matti Hyökin ja Nils Schweckendiekin johdolla. Rannilan laaja-alaista musiikinopiskelua ovat tukeneet myös pianon- ja oboensoitto sekä tausta Cantores Minores -poikakuorossa. Hän on opiskellut laulua Hannu Niemelän, Jorma Elorinteen ja Tom Nymanin johdolla sekä laulanut mm. Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja Helsingin kamarikuorossa. Rannila on myös toiminut pianon- ja cembalonsoittajana Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa ja työskennellyt apulaiskapellimestarina mm. maestroille Okko Kamu, Alberto Hold-Garrido, Santtu-Matias Rouvali, Lawrence Foster ja Xian Zhang. www.jonasrannila.com


Jonas Rannila valmistui joulukuussa 2017 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan kuoronjohto. Hän on opiskellut orkesterin- ja kuoronjohtoa myös Leipzigissa sekä tutkinut oopperateoksia Rooman Villa Lantessa. Rannilan kapellimestariopettajina ovat toimineet mm. professorit Roland Börger, Leif Segerstam, Florian Ludwig ja Barbara Rucha. Kuoronjohtoa Rannila on opiskellut muun muassa Matti Hyökin ja Nils Schweckendiekin johdolla. Rannilan laaja-alaista musiikinopiskelua ovat tukeneet myös pianon-, oboen- ja alttoviulunsoitto sekä tausta Cantores Minores -poikakuorossa. Hän on opiskellut laulua Hannu Niemelän, Jorma Elorinteen ja Tom Nymanin johdolla sekä laulanut mm. Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja Helsingin kamarikuorossa. Rannila on myös toiminut pianon- ja cembalonsoittajana Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa ja työskenellyt apulaiskapellimestarina mm. kapellimestareille Okko Kamu, Alberto Hold-Garrido, Santtu-Matias Rouvali, Lawrence Foster ja Xian Zhang.

Richard Wagner -kulttuuriyhdistys valitsi Rannilan vuoden 2012 Bayreuth-stipendiaatikseen. Mm. Pro Musica -säätiö, Svenska kulturfonden sekä Salzburgin musiikkijuhlien ystävät Suomessa ry. ovat tukeneet Rannilan taiteellista toimintaa. EU:n rahoittama Ulysses Network Platform valitsi Jonas Rannilan sen jäseneksi vuonna 2016. Ulysses-akatemian avustuksella Rannilaa tuetaan uuden musiikin johtamisen eri foorumeilla.
 

https://www.jonasrannila.com/
http://www.helsinginfilharmoninenkuoro.fi/
http://www.manifestum.fi/intro/
http://www.kuninkaantienmuusikot.fi/

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

Opera BOX logo
bottom of page