top of page

Säveltäjät

Musiikin luojat

Oopperasäveltäjät ovat olennainen osa Opera BOXin identiteettiä. Heidän musiikkinsa luo tunnelman, kertoo tarinan ja herättää tunteita katsojissa. Säveltäjämme, kuten Vivaldi, Verdi, Puccini, Lehár ja Fagerlund, ovat tehneet poikkeuksellisia teoksia, jotka ovat kestäneet aikaa ja inspiroineet sukupolvia.

Opera BOXille nämä säveltäjät ovat lähtölaukaus unohtumattomien esitysten tuottamiseen. Heidän musiikkinsa tarjoaa pohjan, jonka päälle rakennamme lavastukset, puvustuksen ja näyttelijöiden suoritukset. Säveltäjien merkitys ulottuu koko produktioprosessiin, ja heidän teoksensa antavat meille mahdollisuuden luoda taianomaisia hetkiä, jotka jäävät katsojien mieleen pitkäksi aikaa.

Oopperasäveltäjät ovat myös kulttuuriperintömme vaalijoita. Heidän teoksensa ovat osa maailmanlaajuista musiikillista perintöä, ja niitä esitetään yhä uudelleen eri puolilla maailmaa. Opera BOXille on kunnia tuoda nämä klassikot yleisön eteen ja samalla edistää oopperataiteen arvostusta ja säilymistä tuleville sukupolville.

__edited.jpg

Intohimo

Opera BOX pyrkii luomaan uutta oopperataidetta ja nostamaan esiin uusia säveltäjiä monin eri tavoin. Yksi keskeinen tapa on kantaesitysten tuottaminen, kuten olemme tehneet Leif Segerstamin, Cecilia Damströmin, Eetu Ranta-ahon ja Tuomas Kantelisen oopperoiden kanssa. Tämä antaa mahdollisuuden esitellä tuoreita ja innovatiivisia teoksia yleisölle ja tuoda uutta virtaa oopperamaailmaan.

Lisäksi Opera BOX pyrkii tukemaan nuoria ja lahjakkaita säveltäjiä tarjoamalla heille tilaisuuksia luoda ja esittää uutta musiikkia. Voimme esimerkiksi tilata uusia teoksia tai luvata tuotanto jos säveltäjä löytää rahoituksen esitykselleen.

Opera BOX myös edistää yhteistyötä eri taiteenalojen välillä, kuten teatteri, visuaalinen taide ja kirjallisuus, jotta voidaan luoda monipuolisia ja innovatiivisia produktioita. Näin voimme tuoda uutta näkökulmaa oopperaan ja houkutella uusia yleisöjä sen pariin.

Kokonaisuudessaan Opera BOX on sitoutunut uuden oopperataiteen luomiseen ja uusien säveltäjien tukemiseen, jotta voimme säilyttää oopperan elinvoimaisena ja kiinnostavana taiteenmuotona tulevaisuudessa.

Säveltäjämme

Opera BOX logo
bottom of page