top of page

Ville Saukkonen

Ville Saukkonen on suomalainen oopperaohjaaja, joka on vuodesta 2016 toiminut Opera BOXin taiteellisena johtajana. Hän valmistui oopperaohjaajaksi Moskovan teatteritaiteen akatemiasta vuonna 1993, minkä jälkeen hän on ohjannut yli 140 ensi-iltaa ympäri Suomea. 

Saukkonen on yksi maamme tuotteliaimmista oopperaohjaajista. Hänen tuotantonsa käsittää teoksia barokista kantaesityksiin ja harvinaisista opereteista oopperakirjallisuuden suuriin klassikoihin. Hänen aktiivisuutensa on ollut ratkaisevan tärkeää suomalaisen oopperakulttuurin kehittämisessä.

Saukkosen yhteistyökumppaneita ovat olleet useat musiikkiopistot ja konservatoriot, Sibelius-Akatemia, Suomalainen Kamariooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat, Kansallisooppera sekä lukuisat vapaankentän oopperaryhmät. Hän on työskennellyt myös Turun-, Porin-, Mikkelin-, Jyväskylän-, Lahden ja Vaasan oopperoissa.

Ulkomailla Saukkosen ohjauksia on nähty Virossa, Venäjällä ja Saksassa. Luennoitsijana ja opetustehtävissä hän on toiminut mm. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja Viron teatteri- ja musiikkiakatemiassa.

 

Vuonna 2000 Suomen Wagner-seura myönsi Ville Saukkoselle Bayreuth-stipendin ensimmäisenä suomalaisena oopperaohjaajana, ja vuonna 2019 hän sai Pacius-palkinnon maamme oopperakulttuurin kehittämisestä.

https://www.villesaukkonen.com/

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

Opera BOX logo
bottom of page