top of page

Ville Salonen

Tenori Ville Salonen on esiintynyt monipuolisesti teatterin eri muodoissa; oopperassa, operetissa, musikaalissa, puhe- ja TV -teatterissa. Hän on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulun Musiikkiteatterin koulutusohjelmasta. Ville Salonen tuli Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2004 2. sijalle. Ville Salonen on tullut tutuksi erityisesti erilaisissa syvällistä ja monipuolista näyttelijäntyötä vaativissa nuorten miesten tenorirooleissa ja kokonaisnäyttämöllistä ilmaisua edellyttävissä lastenoopperarooleissa. Yhteensä hänellä on takanaan pian 100 roolia. Hän nauttii myös muista musiikkiteatterin tyylilajeista, operetista ja musikaalista. Salosen repertoaariin kuuluu mm. 14 oopperan kantaesitystä, näissä kaikissa teoksissa on yritetty uudistaa perinteistä oopperailmaisua tuomalla mukaan uusia elementtejä ja löytää oopperalle näin uusia yleisöjä. Salonen valittu Opera Europan vapaiden tuottajien johtoryhmän jäseneksi 2020 alkaen.

 

Tärkeimpiä roolitöitä:

Mozart; Tamino, Ferrando, Belmonte

Bernstein: Candide, Tony

Lehár: Tsarevits, Rossillon, Pierrino

Schönberg: Chris, (Miss Saigon)

Oopperoita on Salosen ohjelmistossa kaudella 2022-23 Glass: Akhnaten, Amonin ylipappi, Ravel: L'heure espagnole, Torquemada, Kaminsky: As one: ohjaus ja Hannah before, Šostakovitš: Lempeä lähiössä, Boris, Damström: Vickan& Väinö, Väinö, Puccini: Turandot, Pang, Lindgren: In transit, Gordon Junior, Kantelinen, Viola ja Valkoparrat, Joulukuusi.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

My Story

Olen kotoisin Porista ja minut tunnetaan monipuolisesta taiteellisesta taustastani. Olen opiskellut kuvataidetta, musiikkia, näyttelemistä ja kansainvälistä politiikkaa. Puutarhanhoito on minulle intohimo, jota vaalin oopperalaulajan urani rinnalla.

Haluan edistää suomalaista oopperaa ja tukea laulukulttuuria. Pyrkimykseni on luoda yhteyksiä eri taiteenalojen välille ja edistää taiteen monimuotoisuutta. Olen omistautunut tuomaan esille suomalaista musiikillista perintöä ja vahvistamaan sen asemaa maailman musiikillisella kartalla.

Olen myös intohimoinen puutarhuri ja näen luonnon ja taiteen yhteyden vahvana. Uskon, että taide voi olla voimakas väline ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen edistämisessä.

Yritän olla  rohkea taiteilija, joka pyrkii tuomaan esiin syvällistä tulkintaa ja tunteita oopperan kautta. Elämäni on täynnä intohimoa ja sitoutumista taiteen ja kulttuurin edistämiseen, ja toivon voivani inspiroida muita samaan intohimoon ja omistautumiseen.

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

+358503508721

Opera BOX logo
bottom of page