top of page

Musiikillinen johtaja

JONAS RANNILA

Kapellimestari-kuoronjohtaja Jonas Rannila on tämän hetken kysytyimpiä ja arvostetuimpia nuoria oopperakapellimestareita Suomessa. Rannila toimii Opera BOXin musiikillisena johtajana ja Helsingin filharmonisen kuoron sekä mieskuoro Manifestumin taiteellisena johtajana. Hänen repertuaarinsa musiikkiteatterin ja kuoro-orkesteriteosten kapellimestarina on maamme laajimpia. Rannila on johtanut oopperoita mm. Opera BOXin tuotannoissa, Vaasan oopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, Helsingin juhlaviikoilla, Tampereella, Oulussa ja Savonlinnassa. Lisäksi Rannila työskentelee säännöllisesti mm. Savonlinnan oopperajuhlilla ja Tampereen oopperassa. Kaudella 2020-2021 Jonas Rannila debytoi usean suomalaisen orkesterin ja kuoron kapellimestarina ja johtaa oopperaa mm. Turussa, Kuopiossa, Porissa ja Helsingissä.

Jonas Rannila valmistui joulukuussa 2017 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan kuoronjohto. Hän on opiskellut orkesterin- ja kuoronjohtoa myös Leipzigissa sekä tutkinut oopperateoksia Rooman Villa Lantessa. Rannilan kapellimestariopettajina ovat toimineet mm. professorit Roland Börger, Leif Segerstam, Florian Ludwig ja Barbara Rucha. Kuoronjohtoa Rannila on opiskellut muun muassa Matti Hyökin ja Nils Schweckendiekin johdolla. Rannilan laaja-alaista musiikinopiskelua ovat tukeneet myös pianon-, oboen- ja alttoviulunsoitto sekä tausta Cantores Minores -poikakuorossa. Hän on opiskellut laulua Hannu Niemelän, Jorma Elorinteen ja Tom Nymanin johdolla sekä laulanut mm. Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja Helsingin kamarikuorossa. Rannila on myös toiminut pianon- ja cembalonsoittajana Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa ja työskenellyt apulaiskapellimestarina mm. kapellimestareille Okko Kamu, Alberto Hold-Garrido, Santtu-Matias Rouvali, Lawrence Foster ja Xian Zhang.

Richard Wagner -kulttuuriyhdistys valitsi Rannilan vuoden 2012 Bayreuth-stipendiaatikseen. Mm. Pro Musica -säätiö, Svenska kulturfonden sekä Salzburgin musiikkijuhlien ystävät Suomessa ry. ovat tukeneet Rannilan taiteellista toimintaa. EU:n rahoittama Ulysses Network Platform valitsi Jonas Rannilan sen jäseneksi vuonna 2016. Ulysses-akatemian avustuksella Rannilaa tuetaan uuden musiikin johtamisen eri foorumeilla.

 

https://www.jonasrannila.com/
http://www.helsinginfilharmoninenkuoro.fi/
http://www.manifestum.fi/intro/
http://www.kuninkaantienmuusikot.fi/

valkoinen.png
bottom of page